Menu Close

Oproštaj stolnotenisača od Superlige

Prošlog vikenda svoje posljednje izazove u ovogodišnjem izdanju HEP Superlige odradili su na gostovanju stolnotenisači STK Cibalia iz Vinkovaca. U subotu je bolji bio STK Split rezultatom 3:0, a dan kasnije istim rezultatom Vinkovčani su poraženi u Dubrovniku od STK Libertas Marincolor. Priliku u ova dva dvoboja dobile su, uz Davora Lončara, mlade snage momčadi (Gabrijela Marjanovića, koji se tijekom ožujka okitio titulom najboljeg igrača Hrvatske u kadetskoj konkurenciji te David Andabak i Luka Krajinović).

Ove godine Superliga je bila vjerojatno najjača unazad nekoliko godina. Nažalost, nismo uspjeli ostati u ligi. Ipak, glavna uzdanica kluba su mlade snage i glavni cilj kluba trenutno je staviti naglasak prema mlađim snagama, odnosno dečkima koji su zadnja dva, tri kola igrali za prvu momčad te da oni uz pomoć trenera Davora Lončara i starijih igrača stasaju. Također, pokušavamo oformiti i žensku ekipu te da se tako s mlađim snagama natječemo u muškoj i ženskoj kategoriji. Treninzi u ranijoj godini su bili takvi kakvi jesu, međutim od jeseni se trenira doslovce na dnevnoj bazi i to se vidi i na rezultatima kod mladih. Njihove državne završnice rezervirane su za peti i šesti mjesec, a upravo takva natjecanja i turniri vrlo su značajni u fazi njihovog stasanja i da se dosegne sportski i natjecateljski duh.
Ispadanje iz najelitnijeg stolnoteniskog natjecanja nije tragedija, a klub će imati već iduće sezone priliku vratiti se u društvo najboljih.

Svakako da nam je cilj igrati u najvišim rangovima u svim kategorijama, tako da nam je plan u idućoj sezoni ponovno izboriti Superligu. Vjerujemo da ćemo iduće sezone pružiti priliku mladim snagama koji će uz pomoć starijih nastaviti stvarati priču koju su započeli oni koji su već stasali u klubu.