Menu Close

U sezoni 2020/2021 STK Cibalia izborila ostanak u najjačem rangu hrvatskog stolnog tenisa

U zadnje tri utakmice stolnoteniske HEP Superlige muški odigrane na domećem terenu u dvorani FC Zara, STK Cibalia ostvarila je 2 pobjede i poraz te time potvrdila ostanak u superligaškom društvu i u narednoj sezoni. 💪😊🏓 Od početka STK Cibalia je bila uvjerena u siguran ostanak u HEP Superligi, što je bio glavni cilj za ovu sezonu, ali smo se nadali da će biti i bolje od toga.

U prvom susretu tog vikenda , u subotu 8.svibnja, STK Cibalia je u napetom i neizvjesnom meču slavila protiv Donata iz Zadra (Cibalia 3:2 Donat). Bio je to odgođeni dvoboj 9.kola, a u velikoj pobjedi Cibalije sudjelovali su sva tri vinkovačka reketa (Zeljko,Lončar i Biber) koji su svaki s jednom pobjedom dali svoj doprinos u novom pobjedničkom iskustvu HEP Superlige. Ukupnu pobjedu donio je Tomislav Biber pobjedom nad Antom Ražovom.
U drugom subotnjem susretu, onom 11. kola, Vinkovčani su poraženi od aktualnog prvaka Hrvatske, momčadi Starra iz Varaždina s rezultatom 3:0. No meč nije prošao skroz glatko za goste Ređepa, Šanteka i Mijatovića,jer su naši dečki uspjeli uzeti 4 seta prošlogodišnjim prvacima. Najbliži je bio Tomislav Biber koji je izgubio tijesno 3:2 od Mijatovića.

U nedjelju 9.svibnja u okviru 11.kola HEP Superlige Stk Cibalia je postigla trijumf protiv Dugog Sela rezultatom 3:1. Sve u svemu, neloš vikend za stolnotenisače vinkovačke Cibalije koji joj je donio 2 pobjede!😀💪🏓 Osobito nadahnut bio je prvi vinkovački reket Ivan Zeljko koji je ove nedjelje upisao dvije pobjede, od toga jednu perfektnom izvedbom protiv Luke Martineka koji ima jedan od najboljih skorova u najelitnijem rangu hrvatskog stolnog tenisa. Tomislav Biber svojim uspjehom protiv Mislava Martineka također je donio značajan bod koji je ugrađen u ukupnu pobjedu protiv Dugog Sela.

Rezultati: Ivan Zeljko – Luka Zlatkov 3:0, Davor Lončar – Luka Martinek 0:3, Tomislav Biber – Mislav Martinek 3:0, Ivan Zeljko – Luka Martinek 3:1.

Ovo su pobjede koje puno znače klubu te u nadolazećem zadnjem kolu ove sezone dečki mogu opušteno igrati u Rijeci protiv STK Srdoča (subota 22.svibnja od 17h) te u Puli protiv STK Pula (nedjelja 23.svibnja od 11h) jer je ostanak osiguran. Za kraj sezone prvotimci STK Cibalie su digli razinu na viši nivo te uprava kluba ima ambiciju još poboljšati plasman u HEP Superligi u sezoni 2020/2021. Stoga idemo pokušati ostvariti obje pobjede u zadnjem kolu!
💪😊🏓