Vijesti Vukovar Film Festival dobio oznaku EFFE Label

Vukovar Film Festival dobio oznaku EFFE Label

Podijeli objavu
foto HINA/ ik
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Vukovar Film Festival ušao je u elitno društvo europske izvrsnosti na području kulture – među devetnaest hrvatskih festivala različitih profila kao jedini filmski osvojio je oznaku EFFE Label Europskog udruženja festivala i Europske komisije za kulturno djelovanje.

EFFE Label za 2017. i 2018. godinu kao oznaku izvrsnosti u području kulture na razini Europe zaslužilo je ove godine 715 festivala iz 39 zemalja.

Od hrvatskih festivala i manifestacija tu su još Đakovački rezovi, Dubrovačke ljetne igre, FAKS, Hartera, Cro Patria, Đakovački vezovi, Međunarodni festival čipke u Lepoglavi, Jazz.hr, Karlovac Dance Festival, MAGfestival, Muzički biennale Zagreb, Samoborska glazbena jesen, Sedam dana stvaranja, Tjedan suvremenog plesa, Varaždinske barokne večeri, Visualia Festival, Zagreb Book Festival.

“Budući da EFFE oznaku dobivaju festivali koji se ističu iznimnom umjetničkom kvalitetom te imaju značajan utjecaj na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, a bira ih posebno stručno povjerenstvo EFFE festivalske zajednice koju je osnovalo cijenjeno Udruženje europskih festivala, Vukovar film festival se pozicionira visoko na ‘mapi’ najboljih i najkvalitetnijih domaćih kulturnih događanja, koji će vrhunskim programom, raznolikim radionicama, snažnom predanosti publici te angažiranom i više nego uspješnom suradnjom s lokalnom zajednicom, i ove godine opravdati taj zaslužen, ali i zahtjevan status”, ističu organizatori Vukovar Film Festivala.

Ovogodišnji Vukovar film festival – Festival podunavskih zemalja u svom će se jedanaestom izdanju održati od 21. do 26. kolovoza, a do 1. srpnja je otvoren natječa za sudjelovanje.

U konkurenciju se primaju dugometražni igrani, kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi iz zemalja kroz koje protječe rijeka Dunav – Austrija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Njemačka, Rumunjska, Slovačka, Srbija i Ukrajina, a uvrštene su i zemlje bliske Podunavlju, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina te Češka. Koprodukcije sa svim tim zemljama također se uzimaju u obzir.

Na festivalu se dodjeljuje nagrada za najbolji dugometražni film, uz otkup prava za distribuciju, nagrada za najbolji kratkometražni film – 500 eura i nagrada za najbolji dokumentarni film – tisuću eura.

IZVOR: Hina.hr
foto HINA/ ik

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.