Vijesti Policija na 21. Sajmu zdravlja s aktivnostima usmjerenima na prevenciju provala u...

Policija na 21. Sajmu zdravlja s aktivnostima usmjerenima na prevenciju provala u domove

Podijeli objavu
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Policijska postaja Vinkovci s ispostavom Markušica – kroz projekt „Policije u zajednici“ u suradnji s Vijećem za prevenciju kriminaliteta Grada Vinkovaca, prepoznala je ovogodišnji Sajam zdravlja u Vinkovcima kao mjesto za provedbu preventivnih aktivnosti.

Cilj nam je povećati stanje sigurnosti u području prevencije imovinskog kriminaliteta, s naglaskom na mjerama i aktivnostima koje mogu doprinijeti smanjenju provala u domove.

Pokazatelji stanja i kretanja kriminaliteta PU Vukovarsko-srijemske ukazuju na činjenicu da se na području Vukovarsko-srijemske županije najvećim dijelom  evidentiraju kaznena djela imovinskog kriminaliteta pa je tako tijekom 2016. godine zabilježeno ukupno 838 kaznenih djela protiv imovine, što je udio od 43 % u ukupnoj strukturi kaznenih djela. Zabilježeno je 295 kaznenih djela teških krađa (provalne krađe 255), od čega 146 na području Policijske postaje Vinkovci s ispostavom Markušica.

Kako je samozaštita jedan od glavnih čimbenika prevencije i sigurnosti, u tri dana održavanja Sajma zdravlja, policija će se aktivnije uključiti u provedbu mjera koje za cilj imaju smanjiti broj događaja provala u domove. U sklopu Sajma policija će urediti izložbeni prostor policije i suradnika putem kojeg bi svim posjetiteljima Sajma prezentirali trendove kaznenih djela provala, njegove pojavne oblike, upoznali s načinima izvršenja s posebnim osvrtom na način ponašanja i mjerama koje mogu sami građani poduzeti kako bi spriječili krađe iz svojih domova, automobila i sl.

Policijski službenici i Vijeće za prevenciju kriminaliteta grada Vinkovaca ostvarili su suradnju s nekoliko tvrtki s vinkovačkog područja koje su prepoznate kao tvrtke koje svojim iskustvom u području proizvodnje i ugradnje aluminijske i PVC stolarije, bravarskih radova, ugradnje opreme i uređaja sustava tehničke zaštite, protuprovalnih zaštitnih folija, mogu značajno doprinijeti provedbi jedne ovakve aktivnosti, pa će tako svoje proizvode i usluge koje pružaju u području protuprovalne zaštite prezentirati tvrtke: EUTHERM d.o.o., TERMO – LINE d.o.o., CODELECT j.t.d., HIDRAULIKA FLEX d.o.o., Ekstra LAD j.d.o.o.

U sklopu Sajma zdravlja, policijski službenici omogućit će svim zainteresiranim građanima i besplatnu evidenciju bicikla kroz projekt „Biciklirajmo zajedno – zdravo i sigurno“.

Već i jednostavnim promjenama možemo svoje domove učiniti sigurnijim i bezbrižnijim mjestima za život, stoga pozivamo sve zainteresirane građane da na 21. Sajmu zdravlja koji će se održavati od 21. do 23. travnja, potraže info pult policijskih službenika u Vinkovcima, Dvorana Barun Trenk, Hansa Dietricha Genschera 24.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.