Vijesti U petak 21. Sajam zdravlja

U petak 21. Sajam zdravlja

Podijeli objavu
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U organizaciji Grada Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatske mreže zdravih gradova, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, u dvorani “Barun Trenk” i Poljoprivrednom fakultetu u Vinkovcima od 21. do 23. travnja održat će se 21. Sajam zdravlja.

– Središnja tema Sajma zdravlja, s međunarodnim sudjelovanjem, jest “Ulaganje u rani razvoj djece kroz intersektorsku suradnju”. Ovom temom želimo povezivati sve ključne dionike na svim razinama iz područja zdravstva, socijalne skrbi, znanosti i obrazovanja, zapošljavanja, sporta i rekreacije, nevladinog sektora, uprave, tehničku struku, uključivo urbaniste i arhitekte (s prilagodbom prostora), medije i druge. Tematski će biti povezani i već tradicionalni Forum zdravih gradova i Forum osoba s invaliditetom. Središnja tema pruža mogućnost suradnje s velikim brojem resornih ministarstava, gospodarskim sektorom te velikim brojem institucija i nevladinim sektorom. Ova tema okosnica je kako edukacijskog, tako i radioničkog i izložbeno-prodajnog dijela 21. Sajma zdravlja – istaknula je prof. Selma Šogorić, dr. med., nacionalna koordinatorica HMZG-a.

Prema riječima gradonačelnika Mladena Karlića, cilj je Sajma prevencija bolesti i očuvanje zdravlja, te poboljšanje gospodarstva i razvojnih rezultata.

U sklopu Sajma zdravlja predviđene su radionica “Grad i ja”, radionica – kušaonica (priprema obroka za uvođenje čvrste hrane bebama), radionice primitivnih metoda paljenja vatre, prezentacija taekwondoa, predavanja vezana uz sport, rekreaciju i slobodno vrijeme (predavač o temi “Razvoj kroz sport” je Sandra Paović, hrvatska reprezentativka u stolnom tenisu i paraolimpijka).

Svečano otvorenje 21. Sajama zdravlja bit će u petak, 21. travnja, u 12 sati u dvorani “Barun Trenk”.

M. Kokaj / Glas Slavonije

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.