Poribljavanjem pušteno 150 kilograma šarana u jezera na Banji

Poribljavanjem pušteno 150 kilograma šarana u jezera na Banji

Podijeli objavu

Sukladno Planu rada za 2017. godinu, članovi Športskog ribolovnog društva “Jezera Banja” iz Vinkovaca su poribili jezera na vinkovačkoj Banji. 

-”Zahvaljujemo se Športskom ribolovnom savezu Vukovarsko-srijemske županije i predsjedniku saveza Ivanu Japundžiću na pomoći prilikom poribljavanja.Svjesni smo da je količina ribe koja je puštena u oba jezera relativno mala, ali će svakako poboljšati stanje ribljeg fonda. Planirano  poribljavanje jezera većom količinom ribe, posebice babuške, planira se provesti u skorije vrijeme za što će, uz sredstva koja će uplatiti Grad Vinkovci, dio sredstava biti odvojen iz prihoda društva koja stječemo uplatom članarine.

Članovi društva će u travnju i svibnju, sukladno vremenskim prilikama, svake subote organizirati radne akcije na Banji kroz koje će provesti planirano uređenje prostora Pozivamo sve one koji vole prirodu i jezera na Banji neka nam se pridruže u provedbi planiranih aktivnosti.”, istaknuo je Željko Mikić, predsjednik Športskog ribolovnog društva ”Jezera Banja”.

Tom prilikom je u jezera pušteno 150 kilograma šarana veličine između 2 i 4 kilograma.

izvor: Cibalia.info