Vijesti Rasprodane sve karte za Sinjsku alku u Vukovaru

Rasprodane sve karte za Sinjsku alku u Vukovaru

Podijeli objavu
foto: lokalni.vecernji.hr
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Prema prvim procjenama, očekivalo se oko 25.000 posjetitelja, ali interes građana govori kako bi ta brojka mogla biti puno veća.

Pripremni radovi koji su preduvjet za održavanje svečane Sinjske alke u Vukovaru, koja se u gradu na Dunavu održava za manje od tri tjedna, polako ulaze u završnu fazu. piše lokalni.vecernji.hr.

Od 1. travnja dio Županijske ulice, gdje će se održavati alka, zatvorena je za promet i od tada se uređuje trkalište. Na radilištu se svakodnevno može vidjeti veliki broj radnika koji užurbano rade kako bi sve bilo spremno za održavanje ovoga spektakla.

– Zadovoljan sam dinamikom radova i kako se sve odvija. Sve će biti spremno za održavanje Svečane Sinjske alke 6. svibnja u Vukovaru – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Tijekom proteklih dana postavljene su montažne tribine sa sjedalicama, koje je osigurao Grad Zagreb, kapaciteta nešto više 4000 mjesta. Bit će postavljena vojvodina loža kao i svečana loža. Uskoro se kreće s uređenjem samoga trkališta, odnosno, postavljanje pijeska na Županijsku ulicu.

Cijeli posao trebao bi završiti pred kraj mjeseca s obzirom na to da su od 29. travnja najavljeni treninzi alkara i njihovih konja na trkalištu. Uskoro se očekuje i dolazak alkarskih konja koji će biti smješteni u pokretnim stajama.

– Treninge će biti moguće gledati pa vjerujem da će tribine i tih dana biti prepune gledatelja. Ipak je održavanje Sinjske alke izvan Sinja rijetkost i to mnogi žele vidjeti uživo i biti sudionici cijeloga događaja – kaže Penava.

O interesu za održavanje Svečane Sinjske alke u Vukovaru govori i podatak da su karte rasprodane u svega nekoliko sati.

Prema prvim procjenama očekivalo se oko 25.000 posjetitelja na alki, ali i ovaj pokazatelj, kao i interes iz cijele Hrvatske, govore kako bi ta brojka mogla biti i mnogo veća.

Iako za sada nije i službeno potvrđeno, ali toga 6. svibnja u Vukovaru se očekuje cijeli državni vrh predvođen predsjednicom RH, predsjednikom Sabora te premijerom.

U međuvremenu, plakati za održavanje Sinjske alke mogu se vidjeti širom Vukovara, ali i okolnim gradovima.

IZVOR: lokalni.vecernji.hr 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.