Lifestyle Pisanice – jaja bojana u luku by Barbara26

Pisanice – jaja bojana u luku by Barbara26

Podijeli objavu
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Sastojci
Potrebno:
20 jaja (ili po potrebi)
dosta ljuske od luka
nekoliko poderanih najlonki ili gaze
konac za vezanje
slanina ili ulje
razno bilje

Priprema
1. Nabavimo dosta ljuske od luka (što više to bolje) – ima ih kod kumica na tržnici. Prikupimo razno bilje koje ćemo aplicirati na jaja (peršin, djetelinu i sve trave koje nađete u vrtu ili na livadi)
Priredimo najlonke ili gazu na veličinu da je možemo omotati oko jajeta. Konac za vezanje nareženo na dužinu od 20cm – da bi lakše svezali.


2. Na jaje stavimo listić biljke i polako prekrijemo gazom ili najlonkom te dobro nategnemo i povežemo na suprotnoj strani.


3. Luk stavimo u veliki lonac sa puno vode da kuha. Kada prokuha stavljamo omotana jaja i kuhamo oko 20 minuta. Ako imamo manje ljuske – ostavimo par sati nakon kuhanja da se boja bolje uhvati.

4. Polako povadimo jaja, prerežemo ovojnice i poskidamo biljke, ako neće same raditi to pod vodom, jer ako strugate noktima vidjet će se na obojanom dijelu jajeta.

5. Jaja premažemo slaninom, ili ukoliko nemate slanine može i sa uljem, da bi dobila sjaj.
6. Složimo u korpicu i to je to.

7. Evo prijedloga kako iskoristiti ostatke od Uskrsnog doručka: sve ostatke nerezati na male kockice: 1 jaje, 1 mladi luk, 2 rotkvice, komad šunke, malo dimljenog sira i žlica umaka od hren…

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.