Sport Prvenstvo Hrvatske u karateu – Ivankovo 2017

Prvenstvo Hrvatske u karateu – Ivankovo 2017

Podijeli objavu
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U Ivankovu 01. i 02. travnja 2017. godine održano je Prvenstvo Hrvatske u karateu u borbama za mlađe uzraste. Na natjecanju nastupilo je 520 natjecatelja iz 80-ak klubova iz svih dijelova RH.

Svečanom otvorenju prisustvovali su načelnik općine Ivankovo Branko Galić, dekan vinkovačkog dekanata župnik velečasni Stjepan Krekman, predsjednik općinskog vijeća Mile Špoljarić, te savjetnik župana gosp. Grga Krajina koji je i otvorio natjecanje, a 02. travnja natjecanju se pridružio i predsjednik HKS-a gosp. Stjepan Čelan.

KK „Max“ Ivankovo na natjecanje je prijavio 18 natjecatelja koji su osvojili ukupno 4 odličja – 2 srebra i 2 bronce. Osim toga, u jakoj konkurenciji osvojena su i 4 peta mjesta, 2 sedma, a ostalih 8 natjecatelja izgubili su borbe u osmini finala.

Srebro su osvojili: Nada Mrkonja i Benjamin Ljubas.

Broncu su osvojile: Ružica Vukić i Lana Kockarević

Peto mjesto su osvojili: Toni Vukić, Luka Požega, Tomislav Galić i Lovro Tisucki

Sedmo mjesto su osvojili: Sara Haban i Marko Barunčić
U osmini finala zaustavljeni su: Matej Naletilić, Leon Vukoja, Luka, Žgela, Matej Tisucki, Emanuela Kockarević, Marko Jurić, Mia Orlović i Dora Koštić.

U kategoriji ml. učenici/e KK „Max“ Ivankovo u konkurenciji 47 klubova zauzeo je 10. mjesto, u kategoriji učenici/e u konkurenciji 61 kluba 17. mjesto i u kategoriji ml. kadeti/kadetkinje u konkurenciji 75 klubova 15. mjesto.

Upravo ovi rezultati omogućili su da KK „Max“ bude najuspješniji klub Slavonije i Baranje na navedenom natjecanju. Budući da smo mladi klub i da postojimo tek 3,5 godine, ovo je za nas bio veliki događaj.

Uz Prvenstvo Slavonije i Baranje, koje smo organizirali 2016. godine, biti domaćin jednom državnom prvenstvu za nas je bila velika čast, ali i velika obveza.

Zahvaljujući upornošću, radu, odricanju i ljubavlju prema sporta vodstva kluba kvalitetnim radom unijeli smo potrebno osvježenje na karate sceni kako Slavonije i Baranje, tako i cijele Hrvatske. Kao dokaz da smo uspješno ostvarili ono što se od nas očekivalo uslijedile su brojne pozitivne kritike, među kojima posebno ističemo zahvalu predsjednika HKS-a S. Čelana.

Naglašavamo da iako smo učinili sve kako bi natjecanje prošlo u sportskom duhu, iznenadilo nas je nesportsko ponašanje pojedinaca koji su pokušali narušiti lijepu sliku Prvenstva na kraju drugog dana natjecanja.

Izvršni odbor KK „Max“ Ivankovo zahvaljuje se pokroviteljima, a najviše roditeljima koji su pomogli da se natjecanje odradi na vrlo visokom nivou. Osim toga, zahvaljujemo se Zdenku i Nenadu Horvati, Mladenu Iveziću i Goranu Mađareviću iz Slavonskog Broda, Joci Đukiću iz Osijeka i Željku Tampolji iz Vinkovaca jer su pomogli da se ovo natjecanje održi u Ivankovu. Zahvaljujemo se svim prijateljima sporta koji su bili dio ovog događaja te se nadamo da će karate natjecanja, kao što je u pozdravnom govoru istaknuo gosp. Čelan, postati tradicija u Ivankovu.

Natjecatelje su vodili učitelji karatea David Žgela i Dejan Šota. Sudac na natjecanju bio je i naš učitelji karatea Zdravko Perlić.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.