Sport EUROPSKO PRVENSTVO U DIZANJU UTEGA: LUCIJA 20., HERMANA 10., ANA 9.

EUROPSKO PRVENSTVO U DIZANJU UTEGA: LUCIJA 20., HERMANA 10., ANA 9.

Podijeli objavu
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i njenog izaslanika Tomislava Mađara a uz nazočnost državne Tajnice za sport, proslavljene Janice Kostelić, Predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, Gradonačelnika Splita, Župana Splitsko-dalmatinske županije i drugih uzvanika u Splitu je od 01.-08. travnja održano ovogodišnje Prvenstvo Europe za seniore, najveća sportska manifestacija u Hrvatskoj u 2017. godini.

U natjecanju za Europska odličja, sudjelovalo je ukupno 275 natjecatelja (123 u ženskoj i 152 u muškoj konkurenciji) iz 41 zemlje.

Čestitke Hrvatskom dizačkom savezu za uspješnu organizaciju ovog spektakla, stižu sa svih strana a odličja su najboljima uz predstavnike Europske dizačke federacije, uručivali i proslavljeni hrvatski sportaši Sandra Perković, Ana Zaninović i Dino Rađa.

Kako smo već ranije najavili, Izbornik Hrvatske Reprezentacije Boško Čavka, odlučio je pomladiti Hrvatsku dizačku Reprezentaciju, te su pozive za nastup u dresu sa državnim Grbom, dobile tri mlade Vukovarke Lucija Gračanin, Hermana Dermiček i Ana Crnjac, dok je u stručnom stožeru Reprezentacije bio njihov trener Milan Kordić.

Rezultat i plasman naših mladih Reprezentativki nije bio primaran, jer u Split su išli stjecati međunarodno iskustvo i rečeno je da je plasman među 20 najboljih u Europi  uspjeh.

Naše mlade Reprezentativke u Splitu su nadmašile same sebe, podigavši uspješno sve zadane težine i sa po 6 uspješnih (svaka), ostvarile su plasmane na 20-to, 10-to i 9-to mjesto u Europi,i postavivši  21 novi  državni rekord za mlađe uzraste natjecatelja.

Lucija Gračanin (16) prva je izišla na podij u kategoriji do 58 kg. i ostvarila rezultate od 54 kg. u trzaju, 64 kg. u izbačaju i 118 kg. u biatlonu i zauzela je 20. mjesto i postavila 5 novih državnih rekorda ( trzaj, izbačaj i biatlon za U17 i trzaj i biatlon za U20).

Hermana Dermiček (15) u kategoriji do 75 kg. i ostvarila rezultat od 55+67=122 kg. i zauzela je 10. mjesto i postavila 7 novih rekorda (trzaj ,izbačaj i biatlon za U15, trzaj, izbačaj i biatlon zaU17 i izbačaj za U20 .

Hermana je u Splitu dizala na svoj 15-ti rođendan, a Hrvatski dizački savez je dokazao da vodi potpunu brigu o svojim mladim Reprezentativkama, uručivši joj javno na natjecateljskom podiju, Rođendansku tortu sa ucrtanim logom Europskog prvenstva, a kada je na velikom video-zidu izašao veliki natpis „SRETAN TI ROĐENDAN HERMANA“, potekle su suze radosnice !

Ana Crnjac (14,5) bila je najmlađa natjecateljica na Europskom Prvenstvu, nastupila je u kategoriji +90 kg. i ostvarila rezultat od 57+70=127 i  zauzela ukupno 9. Mjesto što je najbolji plasman od svih 8 hrvatskih reprezentativki a novi uspjeh „začinila“ je sa 9 novih državnih rekorda i to po tri za uzraste U15, U17 i U20.

Uspješan nastup na Europskom Prvenstvu u Splitu, plod je dobrog stručnog rada sa našim mladim Reprezentativkama, pa čestitke pripadaju njima, kao i njihovom treneru Milanu Kordiću.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.