Župan Božo Galić posjetio Zadrugu Vinkovačka šparoga

Župan Božo Galić posjetio Zadrugu Vinkovačka šparoga

Podijeli objavu

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić posjetio je u četvrtak (6.4.2017.) uzgajivače šparoga s područja Vukovarsko-srijemske županije gdje ga je dočekao upravitelj Zadruge Vinkovačka šparoga Mirko Bošković.

Kako proizvodnja šparoge ima veliku budućnost, govore i podaci da je u 2013. godini bilo posađeno 8,7 ha šparoga dok u 2016. godini je uzgoj porastao na 100 ha.
Ova se proizvodnja pokazala vrlo uspješnom i potakla dio proizvođača na osnivanje zadruge Vinkovačke šparoga, a potporu njezinom osnivanju i radu uključena je i Županija.

Posjetivši Zadrugu Vinkovačka šparoga župan Galić je izrazio zadovoljstvo zbog povećanja proizvodnje šparoga u našoj županiji, kao i povećanom broju proizvođača koji su sve više zainteresirani baviti se uzgojem ove kulture.

„Jednom dobrom suradnjom, može se šparoga izvoziti u Njemačku, ne ići u Njemačku brati. To donosi radna mjesta i doprinosi razvoju ovog kraja.“-rekao je župan Galić.

„Želim se zahvaliti županu Boži Galiću koji je od prvog dana vjerovao u našu priču. Zadruga je osnovana 2013. godine i Županija je maksimalno sudjelovala i pomogla da bi uspjeli ovo realizirati.“ –rekao je  upravitelj Zadruge Vinkovačka šparoga Bošković.

Dodao je kako cilj Zadruge neće biti samo šparoga, nego će se razvijati u smjeru povrća.