Koalicija HNS i HSS: Bez naše koalicije, teško da će netko moći...

Koalicija HNS i HSS: Bez naše koalicije, teško da će netko moći obnašati vlast u gradu Vinkovcima

Podijeli objavu

Svečanim potpisivanjem koalicijskog sporazuma Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata i Hrvatske seljačke stranke službeno je najavljen zajednički izlazak na lokalne izbore u Vinkovcima 21. svibnja 2017.g.

U ime HNS-a Vinkovci sporazum je potpisala predsjednica podružnice i zajednička kandidatkinja HNS-a i HSS-a za gradonačelnicu Vinkovaca dr.sc. Mirna Krajina-Andričević dok je u ime gradske organizacije HSS-a svoj potpis stavio povjerenik Zdravko Kelić.

„Iz pozicije velikog optimista vjerujem da će koalicija naših dvaju stranaka ostvariti zadani cilj, a to je ulazak u drugi krug s podrškom našoj kandidatkinji za gradonačelnicu. Uvjeren sam da, bez ove koalicije, teško da će netko moći obnašati vlast u gradu Vinkovcima. Siguran sam da će se ovom otvorenom partnerstvu HNS-a i HSS-a do lokalnih izbora priključiti još pojedinaca, stranaka i grupacija kako bismo zajednički donijeli toliko potrebne promjene i zaokret u upravljanju našim gradom. Cilj je svakom od nas da prvenstveno naša djeca i mladi pronađu razlog za budućnost u ovom gradu“, rekao je Zdravko Kelić u ime HSS-a, ističući čast i zadovoljstvo sklopljenom koalicijom.

Zajedničku suradnju na lokalnim izborima pratit će slogan ‘Vinkovci bez privilegija’ što je i glavna poruka kampanje koja promovira Vinkovce kao grad jednakih šansi za sve, nasuprot sveprisutnom višegodišnjem klijentelizmu aktualne vlasti, najavila je, zahvalivši na podršci, kandidatkinja za gradonačelnicu koalicije HNS-a i HSS-a Mirna Krajina-Andričević.

„Vjerujem da će 2017.godina biti godina promjena. Osvrnemo li se oko sebe, nakon 25 godina vladavine jedne političke opcije u Vinkovcima, dovoljno je samo pitati se želimo li tako i dalje. Na predstojećim lokalnim izborima imamo priliku odlučiti o promjeni smjera i učiniti taj toliko potrebni korak više. Vinkovci ne zaslužuju stihijsko upravljanje nego viziju, ozbiljan plan i strategiju s projekcijom, kako će grad izgledati za deset odnosno dvadeset godina. Bez planiranja i timskog rada nema ni uspjeha niti šanse za budućnost“, rekla je.

Predstavljajući sebe kao osobu prihvatljivu širokom krugu ljudi, ideološki neopterećenu i egzistencijalno zbrinutu, visokoobrazovanu, upornu i pravu radoholičarku, naglasila je kako ključ uspjeha leži u dobroj suradnji s kvalitetnim ljudima , neovisno o pripadnosti određenom političkom spektru.

„Volim Vinkovce, ovdje živim i radim i ne mogu prihvatiti da mladi ljudi ne mogu ostvariti šansu za posao i ostanak u ovom gradu ukoliko ne posjeduju određenu člansku iskaznicu ili nisu potomak neke od viđenijih obitelji. To je neprihvatljiva poruka i takvu percepciju moramo mijenjati. To je ključ promjene“, naglasila je kandidatkinja za gradonačelnicu.

U dobroj vjeri, koalicija HNS-a i HSS-a, pozvala je građane na zajednički angažman, mudrost i srčanost kako bi Vinkovcima 21. svibnja donijeli toliko željeni zaokret u politici upravljanja gradom.