Humanitarna akcija Omiljeni cvijet Ane Rukavina

Humanitarna akcija Omiljeni cvijet Ane Rukavina

Podijeli objavu

Forum žena SDP-a Vinkovci dana 8. travnja 2017. u parku u centru Vinkovaca u vremenu od 10 do 12 sati, organizirao je tradicionalnu humanitarnu akciju „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“.

Akciji, koja se već treće godine zaredom održava u Vinkovcima, pridružili su se županijski i gradski vijećnici, te brojni liječnici. Dobrovoljnim prilozima, kupujući tulipan – omiljeni cvijet Ane Rukavine, u velikom su se broju odazvali građani i građanke grada Vinkovaca, pokazujući kako spremnost za pomoći drugome snažno živi u Vinkovcima.

Akcija se održava u cijeloj Hrvatskoj u  110 gradova i općina.

Dr. Marija Bekavac, specijalist transfuzijske medicine, voditeljica Odjela za transfuzijsku medicinu u O. Ž. B. Vinkovci pohvalila se „kako je prije deset godina, točnije 13. travnja 2007. osobno organizirala u Vinkovcima akciju Zaklade Ana Rukavina i prikupljanje uzoraka krvi za tipizaciju kada je prikupljeno 576 doza za tipizaciju.

Aktivnosti vezane za Zakladu nastavila je i dalje. Objasnila je kako će i danas prikupljena novčana sredstva biti donirana u Zakladu Ana Rukavina. Na taj način, Forum žena SDP-a Vinkovci sudjeluje u daljnjem razvoju Registra matičnih stanica, a samim time i u uspješnom radu Zaklade.

Do danas je u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisano preko 53 000 potencijalnih darivatelja, od kojih je više od 51 000 tipizirano. Smatramo da je izuzetno važno nastaviti razvijati Registar, jer na taj način spašavamo ljudske živote.“

Predsjednica Foruma žena SDP-a Vinkovci Nataša Čopčić istakla je „izuzetno zadovoljstvo odazivom na akciju, te činjenicom da su Vinkovčanke i Vinkovčani i ove godine pokazali svoje veliko srce, donirajući sredstva za tako plemenitu svrhu.“