Kultura Otvoreno 22. Lutkarsko proljeće u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Otvoreno 22. Lutkarsko proljeće u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Podijeli objavu
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U Domu kulture u Drenovcima jučer je svečano otvoreno 22. Lutkarsko proljeće u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a manifestaciju je otvorio župan Božo Galić.

Razigranu i veselu djecu župan Galić je toplo pozdravio te istaknuo: – „Raduje me što počinje Lutkarsko proljeće u našoj županiji, tijekom koje će biti prikazane dječje predstave koje će sve vas uveseljavati. Draga djeco, nadam se kako ćete uživati u sljedećih šest dana, želim vama i vašim roditeljima puno sreće, zdravlja i uspjeha u životu. Kako bi što prije počeli uživati u današnjoj predstavi, koju su za vas pripremili, proglašavam ovogodišnje Lutkarsko proljeće – otvorenim!“

Uz župana Galića, svečanom otvorenju nazočili su načelnik Općine Drenovci Jakša Šestić, ravnatelj Gradskog kazališta „Zorin dom“ iz Karlovca Srećko Šestan, savjetnik župana Grgo Krajina, v.d. pročelnika Upravnog odjela za turizam i kulturu Viktor Lukačević, načelnik Općine Nijemci Ivica Klem i drugi gosti.

Nakon svečanosti otvorenja, odigrana je predstava “Priča s morskog dna”, osječkog Kazališta Branka Mihaljevića, sa lijepom i zanimljivom scenografijom.

Na Lutkarskom proljeću, koje se održava od 3. do 8. travnja 2017. nastupit će 18 lutkarskih kazališta iz Hrvatske, BiH i Srbije koje će odigrati ukupno 110 predstava, u šest festivalskih dana.

Ovogodišnje, 22. Lutkarsko proljeće u Vukovarsko-srijemskoj županiji održat će se u pet gradova, 19 općina i pet ustanova na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije te Orašja (BiH).

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.