Ivan Bosančić: ”Radit ćemo i uspjet ćemo zajedno, za Vinkovce ispred svega”

Ivan Bosančić: ”Radit ćemo i uspjet ćemo zajedno, za Vinkovce ispred svega”

Podijeli objavu

U konferencijskoj dvorani hotela „Villa Lenije“ u Vinkovcima Gradska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Vinkovci održala je potpisivanje Sporazuma o političkoj suradnji i predstavljanje kandidata za gradonačelnika i zamjenike gradonačelnika na nadolazećim lokalnim izborima.

 

O Sporazum političkoj suradnji govorili su predsjednik GO HDZ dr. Mladen Karlić i potpredsjednik ŽO HSU VSŽ i predsjednik GO HSU Vinkovci gosp. Marinko Lukenda.

 

Nakon toga predsjednik GO HDZ-a Vinkovci dr. Mladen Karlić obratio se prisutnima i predstavio kandidata za gradonačelnika Vinkovaca. Ivana Bosančića.

Istaknuo je kako je Ivan Bosančić, mag. oecc., 37 godina, oženjen je i otac dvoje djece. Zadnje četiri godine stekao je iskustva rada u lokalnoj upravi. Kroz spoj znanja o modelima funkcioniranja tržišta i rada administracije, predviđanja tržišnih odnosa u budućnosti i zalaganja za projekte i cjelokupnu lokalnu zajednicu te kroz samu provedbu projekata zasigurno je spreman, zajedno s našim građanima voditi Vinkovce u sljedeće četiri godine. Uvjeren je kako je dostojan predstavljati svakog stanovnika Vinkovaca jer je u dosadašnjem radu osluškivao njihove želje i sugestije. Osobne sklonosti i poslovni razvoj vezao je uz gospodarstvo i ekonomiju, a svoja znanja, osim obrazovanjem, razvijao je kroz rad u tvrtkama u realnom sektoru i sudjelovanjem u radu raznih poduzetničkih timova.

Zatim je predstavio kandidate za zamjenike gradonačelnika, Gabrijela Šokičića, dipl. iur. univ. spec. oec. i Katu Krešić dr. med.

Za Gabrijela Šokičića rekao je da je kao pravnik prvih 13 godina radno iskustvo stjecao u gospodarstvu, zatim 17 godina radio kao rukovoditelj HZZO područni ured Vinkovci, a zadnje tri godine radi kao pročelnik Upravnog odjela u Gradu. Kroz radni vijek stekao je iskustvo  u gospodarstvu, javnim službama i lokalnoj samoupravi.

Za kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnika, Katu Krešić, rekao je da je liječnica koja je tijekom svoga rada i sudjelovanjem kroz brojne udruge pokazala poseban interes za čovjeka i uvijek se zalagala za poštivanje ljudskog dostojanstva svake osobe.

Kata Krešić će u svome radu posebno predano raditi za opće dobro posebno uvažavajući potrebe najranjivijih skupina, odričući se svake sebičnosti i častohleplja koji su nedopustivi,  posebice kod onih kojima građani daju svoje povjerenje, kako bi svaki čovjek u našem gradu mogao živjeti život dostojan ljudske osobe. „Samo takvim odnosom prema svojoj ulozi i zadaći možemo graditi međusobno povjerenje i optimizam koji su temelj za sve ono što je potrebno učiniti i popraviti kako bi u naš grad ljudi poželjeli doći i ostati, a ne iz njega odlaziti. To želim našem gradu i nama koji u njemu živimo. Iskreno vjerujem da to možemo postići, ako se istinski potrudimo“.

Ivan Bosančić u svome je govoru istaknuo:

 „Temelj programa moga tima je čovjek te su u naše planove za slijedeće četiri godine utkana  razmišljanja velikog  broja  građana temeljem njihovih prijedloga i sugestija. Slušam i slušat ću naše građane, radit ćemo zajedno na poboljšanju kvalitete života u našim Vinkovcima. Mogu i znam kako, zajedno s Vama.

Stvorit ćemo uvjete kvalitetnijeg obrazovanja za našu djecu počevši već od predškolske dobi. Programe naših predškolskih ustanova želimo obogatiti različitim sadržajima kao što su strani jezici i informatika jer znamo kako je vrlo važno usmjeriti djecu na učenje već u vrtićkoj dobi kako bi uz igru počeli usvajati osnove stranih jezika i informatičkih tehnologija.

Osnovnoškolsko obrazovanje u našem gradu želimo organizirati u jednoj smjeni kako bi djeci ostalo više vremena za bavljenje ostalim aktivnostima – športom i kulturnim sadržajima, ali i kako bi naši osnovnoškolci što više boravili u obiteljskom okruženju. U suradnji sa Županijom i državom stvorit ćemo uvjete za kvalitetnije srednje obrazovanje i mogućnost Visokog obrazovanja u Vinkovcima

Razvoj poduzetništva mora biti na prvom mjestu. Mladim ljudima i svima koji žele krenuti poduzetničkim vodama, osigurat ćemo poticajne mjere za osnivanje tvrtke ili obrta. Grad će im osigurati besplatan prostor za rad te omogućiti povoljnije kreditiranje. Zajedno s našim poduzetnicima radit ćemo na promociji proizvoda i usluga. Biti im partneri i podrška. To je naš zadatak. Stvoriti im uvjete za rast i razvoj, podići mlade poduzetnike i poduzetnike početnike na svoje noge.

Osobe treće životne dobi moraju imati svu potrebnu skrb. Njih ne smijemo zaboraviti. Oni moraju imati dostojanstven život i podršku svih nas. Moramo raditi i na obogaćenju sadržaja i programa za treću životnu dob na čemu rade i sve razvijene europske zemlje.

Svakako želim reći da postoje projekti koji su započeti u mandatu mog prethodnika i koji se iz niz objektivnih razloga nisu do kraja realizirali. Nažalost, razvojni projekti našeg grada u vrijeme vladavine SDP-ove vlade su usporeni ili zaustavljeni. Dodatni udarac predstavljala je i porezna reforma kojom su smanjeni prihodi grada a svemu nije bila ni pomoć velika gospodarska kriza. Tome treba dodati i činjenicu kako je Vlada Republike Hrvatske prije nepune četiri godine Vinkovce razvrstala u treću skupinu jedinica lokalne samouprave.

U narednom razdoblju cilj nam je 70% javnih investicija u Vinkovcima realizirati kroz Projekt Slavonija. Grad Vinkovci bit će aktivni sudionik Projekta Slavonija! To vam jamčim. Ovo je prilika koju ne smijemo i nećemo propustiti !

Naši branitelji stvarali su grad u kojemu će djeca željeti živjeti, mladi ostajati, odrasli raditi  Vinkovci su gospodarsko, obrazovno, kulturno i na svaki drugi način središte naše Županije ali i ovoga kraja, te stoga nećemo dozvoliti da više ni jedna institucija ode iz grada nego ćemo se zalagati da se otvaraju nove, poput sjedišta državnih poduzeća, a pogotovo one obrazovno istraživačkog karaktera kako bi doprinosile  gospodarskom rastu.

Jamstvo za ostvarenje našeg programa je ovaj tim koji predvodi naš premijer Plenković, naša ministrica vinkovčanka Gabrijela Žalac i moj tim mladih i sposobnih, obrazovanih ljudi, koji nestrpljivo čekaju svoju priliku za dokazivanjem.

Radit ćemo i uspjet ćemo. Zajedno. Za Vinkovce ispred svega!“