Vijesti Vinkovci: Potpisani ugovori s lovozakupcima

Vinkovci: Potpisani ugovori s lovozakupcima

Podijeli objavu
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Jučer su u prostorijama Lovačkog  saveza Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima svečano potpisani Ugovori o pravu zakupa lova na zajedničkim lovištima između 18 lovoovlaštenika odnosno predsjednika lovačkih udruga / društava  s područja Vukovarsko-srijemske županije i župana Bože Galića.

Nakon potpisivanja ugovora o zakupu potpisani su i Ugovori o izradi lovnogospodarskih osnova između 18 lovoovlaštenika i predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza Đure Dečaka.

Tom prigodom župan Galić je istaknuo: „S posebnim zadovoljstvom sam potpisao ugovore o zakupu s lovačkim udrugama odnosno društvima jer dobro rade te primjereno i odgovorno skrbe o lovištima, divljači, šumi i zaštiti okoliša. Vjerujem kako će Županija i lovačke udruge i dalje dobro surađivati kao i do sada.“

Predsjednik Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije Mirko Bošnjak istaknuo  je kako je desetogodišnji zakup po najnižoj cijeni u Hrvatskoj i velika je pomoć lovcima Vukovarsko-srijemske županije te dokaz jedne odlične suradnje između Županije, Lovačkog saveza, društava i udruga. Ugovor o zakupu prava lova na zajedničkim lovištima potpisan je za razdoblje od 01. travnja 2017. godine do 31. ožujka 2027. godine.

U ime lovoovlaštenika zahvalio se predsjednik Lovačke udruge “Fazan” Posavski Podgajci Josip Župarić.

Predsjednik saveza Dečak je tom prigodom rekao: “Hrvatski lovački savez sa svojom pokretnom i nepokretnom imovinom i financijskim sredstvima dovoljno je moćan da pruži osiguranje županiji koja je dala lovište u zakup. Zahvaljujući Vukovarsko-srijemskoj županiji i županu Boži Galiću na razumijevanju i podršci uspjeli smo to realizirati.“

Istaknuo je kako je nužno mijenjati postojeći Zakon o lovstvu. Budući je u zemljama Europske unije, kao što je u Njemačkoj i Švicarskoj, zakonodavac predvidio da dijete s navršenih 14 godina, uz supotpis roditelja ili staratelja, može biti lovac i uzeti karabin i loviti, u Hrvatskoj dijete može tek s navršenih 18 godina života. Zahtjev je da se u Zakonu omogući djeci sudjelovati  u lovu barem s navršenih 16 godina.

Inače, u okviru Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije trenutačno djeluje 66 udruga, 53 su zajednička lovišta, a registrirano je oko 2.000 lovaca.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.