Radna skupina za izradu Strategije razvoja grada Vinkovaca 2017. – 2020.

Radna skupina za izradu Strategije razvoja grada Vinkovaca 2017. – 2020.

Podijeli objavu

– Ovo je prva radna skupina za izradu strategije koja raspravlja o gospodarstvu jer od toga sve počinje i tome dajemo naglasak. Ovom strategijom zapravo gospodarstvenike usmjeravamo prema EU fondovima na vrlo konkretan način. Cilj i svrha je pomoći gospodarstvenicima, poduzetnicima i obrtnicima u naredne četiri godine. Vidjet ćemo što će gospodarstvenici konkretno predložiti i što žele. U planu je i novi poduzetnički inkubator i novi prostori u gospodarskoj zoni. Financiranje ide kroz EU projekte, ali i naš gradski proračun, rekao je Ivan Bosančić.

– Grad Vinkovci će stvoriti uvjete za razvoj – kapaciteti i resursi postoje. Sve počinje na ljudima. Važni su u financiranju i kapaciteti korisnici pa računamo na pomoć Ministarstva ruralnog razvoja i eu fondova kako bi povukli što više novca. Na raspolaganju nam je 10 milijardi iz fondova EU, a na nama je koliko ćemo novca povući. Za novi inkubator planiramo 20 milijuna, a tu je i još nekoliko već spremnih projekata, rekla je Mirta Štrk, direktorica VIA.

– Ugovorili smo s Gradom Vinkovcima izradu Strategije razvoja Grada Vinkovaca 2017. – 2020. Naglasak u Strategiji je na sposobnosti, hrabrosti i viziji. Od Vinkovaca želimo stvoriti grad ugodan za život svim njegovim stanovnicima, i djeci i umirovljenicima, rekao je Mladen Šimunac, Micro Projekt d.o.o. .