Vijesti U vukovarskoj gimnaziji održana terensko-pokazna vježba Klizište

U vukovarskoj gimnaziji održana terensko-pokazna vježba Klizište

Podijeli objavu
FOTO: HRV.HR
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Drugi put u četiri godine, u zgradi i dvorištu vukovarske gimnazije, prikazana je terensko-pokazna vježba klizište, a njome je uvježbana evakuacija učenika i djelatnika uslijed aktiviranja klizišta u neposrednoj blizini  zgrade gimnazije, gašenje požara, spašavanje povrijeđenih osoba iz visina te provjera osposobljenost djelatnika gimnazije za početno gašenje požara.

Davor Šijanović, ravnatelj Gimnazije Vukovar rekao je kako je dužnost odgojno-obrazovnih ustanova provoditi mjere evakuacije spašavanja, kako bi se učenici i nastavnici upoznali s opasnostima koje mogu nastati zbog požara, potresa ili neke druge neprilike.

Vježba je dio aktivnosti projekta Recall – zajedno protiv klizišta, koji se nalazi u završnoj fazi i dobra je pretpostavka za cjelovito rješenje sanacije klizišta na području vukovarske gimnazije. Šijanović je naglasio kako  problem klizišta postoji još od obnove zgrade, koja je završila jako brzo i nakon čega su se pojavili problemi pucanja zidova. Dodao je i kako u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom i Građevinskim fakultetom iz Osijeka konstantno provode mjerenja, kako bi poduzeli potrebne mjere ukoliko dođe do bilo kakvih problema.

Zdravko Kelić, načelnik županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje najavio je nastavak projekta Recall, a time i sanaciju zgrade škole. – Cilj nam je ukazati na problem koji je realan i jako velik jer na zgradi ima velikih puknuća, a sigurno i u podrumu. Zbog toga smo preko projekta Recall najprije pokušali analizirati situaciju, a zatim ući u drugi projekt Recall 2, koji je puno veći i zahtjeva više novca, kojim bi mogli sanirati zgradu škole. – Rekao je Kelić dodavši kako je kroz projekt Recall, za analize i utvrđivanje veličine problema utrošeno više od 80.000 eura.

IZVOR: HRV.HR

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.