Vijesti Počela provedba projekta DR SHARE

Počela provedba projekta DR SHARE

Podijeli objavu
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Vinkovicima je počela provedba projekta  DR SHARE,  za smanjenje katastrofa, standardiziranja analize opasnosti i procjenu rizika, ukupne vrijednosti  281 tisuću eura, a kojega Opća uprava za humanitarnu pomoć i civilnu zaštitu Europske komisije sufinancira sa 75 posto.

Realizacija je počela u utorak prvim partnerskim sastankom i formiranjem timova, a voditeljica projekta DR SHARE Kristina Černok rekla je kako je njegov cilj upravljanje rizicima, smanjenje intenziteta i posljedica katastrofa te zaštita ljudi i imovine u Vukovarsko-srijemskoj županiji RH i na partnerskim područjima BiH i Vojvodine.

Nositelj projekta je Vukovarsko-srijemska županja, a partneri vukovarsko-srijemska Agencija za razvoj HRAST i, s hrvatske strane, Državna prava za zaštitu i spašavanje. Od strane BiH u projekt je uključeno Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Posavske županije, a sa srbijanske strane vojvođanski Fond „Europski poslovi“ i vojvođansko Tajništvo za međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu.

„U središtu samoga projekta je IT aplikacija koja će evidentirati sve ključne resurse koje će u slučaju elementarnih nepogoda trebati evakuirati s područja Vukovarsko-srijemske županije, ali i s područja bosanske Posavine i Vojvodine“, izjavio je viši voditelj projekta Krunoslav Srpak.

Pojasnio je da su ključni resursi na koje je usmjeren projekt, ljudi, domaće životinje i resursi koji su važni za njihov život, ali i oni resursi koji su bitni za ponovnu uspostavu života nakon što se eliminiraju ključne prepreke elementarne nepogode.

Uz stvaranje baze podataka projekt će omogućiti i razmjenu iskustava i relevantnih podataka za kontrolu upravljanja rizicima, odgovarajuće informiranje i suradnju među partnerima glede prevencije od rizika, kao i obuku osoblja koje upravlja rizicima za korištenje novih IT alata.

Projekt DR SHARE provodit će se kroz 18 mjeseci.

Vukovarsko-srijemska županija kao nositelj, za projekt DR SHARE  (Disaster Reduction, Standardized Hazard Analysis and Risk Evaluation) – Smanjenje katastrofa, standardizirana analiza opasnosti i procjena rizika, uspješno je aplicirala u rujnu prošle godine.

IZVOR: HINA

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.