Vijesti SVI TRAŽE ISPRIČNICE: muke Vinkovačkih obiteljskih liječnika – Zbog pisanja ispričnica čekaonice...

SVI TRAŽE ISPRIČNICE: muke Vinkovačkih obiteljskih liječnika – Zbog pisanja ispričnica čekaonice pune učenika i roditelja!

Podijeli objavu
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Vinkovački obiteljski liječnici zasuti su pisanjem ispričnica jer otkako je na snagu stupio novi pravilnik o pedagoškim mjerama roditelji izostanak iz škole mogu opravdati samo 3 dana na godinu koja nisu uzastopna pa se za lakše bolesti traže liječničke ispričnice.

U redakciju nam se javila jedna Vinkovčanka koja je prošlog mjeseca tri  puta dolazila u matičnu ordinaciju  po liječničku ispričnicu za svoje dijete, školarca, koji zbog viroze nije išao na nastavu.

Ako viroza, u njega kao i u većine, traje dulje od jednog dana, tada roditelji poput ove majke odlaze u čekaonice  liječnika  jer se vode Pravilnikom o kriterijima za izricanje pedagoških mjera od ove školske godine. Vrhunac svega  je da se uz potpis i pečat obiteljskog liječnika,  roditelji  također moraju na poleđini ispričnice potpisati,  kao dokaz o saznanju da je njihovo dijete izostalo iz škole.  Roditelji i djeca nepotrebno kontaktiraju sa svojim obiteljskim liječnicima koji pak gube vrijeme na ispisivanje ispričnica, a obiteljski liječnici vape  da ih se oslobodi administrativnog dijela posla kako bi se bavili liječenjem, umjesto papirologijom. Koordinacije hrvatske obiteljske medicine na ovaj je problem upozorila i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Osim redovnih škola, ispričnice traže i škole stranih jezika te glazbene škole , ali i svećenici za izostanak s mise te vjeronauka.

Cibalia.hr

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.