Sport Marko Dabro ponovno u dresu Cibalije

Marko Dabro ponovno u dresu Cibalije

Podijeli objavu
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nakon dvije godine provedene u talijanskoj Fiorentini mladi vinkovački nogometaš Marko Dabro (18) ponovno je obukao dres HNK Cibalia gdje ostaje do ljeta ove godine.

Dabro je iz Firenze došao na pozajmicu, a osobno je insistirao da se vrati upravo u Vinkovce, odnosno, u klub u kojem je ponikao. Govoreći o svojim planovima Dabro, koji je najmlađi debitant u HNL-u u povijesti, kaže kako mu je osnovni cilj pomoći Cibaliji da se vrati u Prvu hrvatsku nogometnu ligu.

„Smatram da to možemo i da imamo momčad dovoljno kvalitetnu za povratak u HNL. Svjestan sam da su pred nama veliki izazovi ali mislim da je naš povratak u elitni razred hrvatskog nogometa realan“, kaže Dabro.

Upravo će mladi napadač biti jedan od glavnih „oružja“ trenera Cibalije Miroslava Bojka u pohodu na povratak u HNL. Računa se i na iskustvo koje je stekao trenirajući u Italiji ali i igrajući u momčadi Fiorentine do 23 godine. Dabro kaže kako je u ove dvije godine provedene u Italiji napredovao u svakom pogledu te da će to ljubitelji nogometa uskoro imati prilike i osobno se uvjeriti. Tijekom boravka u Italiji Dabro je igrao s mnogim mladim i talentiranim igračima iz Italije i inozemstva o kojima će nogometni svijet tek čuti više.

„Ugovor s Fiorentinom vrijedi mi još dvije godine. Trenutno znam samo da se na ljeto moram vratiti u Fiorentinu, a što će biti poslije. Možda i ostanem u Firenzi, a možda me opet pošalju na posudbu. Ako bi to ponovno bila Cibalia ne bih imao ništa protiv“, ističe Dabro.

Preuzeto sa Press032.com

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.